Agenda

Mekaar coachen

Mekaar coachen

Datum: 10 september (2018) 12:15-13:15 (maandelijkse zoom call)

Iedereen die weleens zotte en/of vernieuwende ideeën heeft, loopt al eens aan tegen de veelheid ervan: ‘welke stap kan ik nu eerst zetten?’, ‘is dit wel een goed (genoeg) idee?’, ‘bij wie kan ik volledig uitspreken en gehoord worden zonder oordeel?’

Brussels Masterclass in Decentralised Organising

Brussels Masterclass in Decentralised Organising

Date: 21 Sep, 10:00 AM – 6:00 PM

A full day participatory learning experience, sharing insights and practical actions to solve your organisational challenges.

If you are trying to organise in a decentralised, collaborative, less-hierarchical team, you are probably asking yourself: How do we include people in decisions without spending so much time in meetings? How do we develop an open, collaborative culture? How do we encourage participation, engagement, and shared responsibility? And if nobody is in charge, where does accountability come from?

Systemisch Adviseren – leertraject

Systemisch Adviseren – leertraject

Datum: vanaf 24 sept. (2018) tot 4 juni (2019)

In familiebedrijven lopen het systeem van familie, bedrijf en markt dwars door elkaar heen. Een bron van veel verwarring en miscommunicatie.
Zorg dat je als adviseur het totale speelveld blijft overzien en leer andere perspectieven openen door de essentiële vragen te stellen.

Lees meer

Ingewikkelde problemen doorgronden door intuïtief te kijken – voor management en leiderschap

Ingewikkelde problemen doorgronden door intuïtief te kijken – voor management en leiderschap

Najaar 2018 – voormiddag

Wil je een beeld van wat er onder de oppervlakte gaande is bij een lastig probleem?
Wil je afchecken wat een bepaalde stap teweeg zou brengen?
Wil je een vastgetrokken knoop losmaken en ontwarren?
Wil je een vraag of een probleem opentrekken naar ruimere opties en mogelijkheden?

Systemische opstellingen zijn een zeer efficiënte en vlugge manier om onzichtbare dynamieken, die overal doorheen spelen, te kunnen zien en benoemen.

Houd me op de hoogte!

Met 4-D mapping snel visueel maken wat er speelt

Met 4-D mapping snel visueel maken wat er speelt

Najaar 2018 – namiddag

De kern die systemische opstellingen zo boeiend en efficiënt maakt, is de waarneming die mogelijk wordt door het representeren. Die waarneming is niet te analyseren en te verklaren door onze logische geest, maar ze kan in korte tijd veel duidelijk maken over wat er speelt in een complex gegeven.

Dit is een workshop om te leren hoe je mini-opstellingen kunt gebruiken in je professionele leven, als een diagnostische methode.

Houd me op de hoogte!

Art of Hosting – 3 daagse

Art of Hosting – 3 daagse

Dates: Nov (2018)

Deze 3-daagse training reikt methodes en manieren van werken aan om, als individu en als organisatie/bedrijf te kunnen antwoorden op de groeiende complexiteit.

Keep me posted!