Select Page

Training

Consent besluitvorming met je team

— Theorie en praktijk —

Innovatieve methodiek om snelle en kwalitatieve beslissingen te nemen met een groep mensen.

Donderdag 31 mei van 9u30 – 17u00

PREEZ – zaal La Maria, Karel Geertsstraat 2a, 2140 Borgerhout

Samen met je medewerkers beslissingen nemen bevordert betrokkenheid en verantwoordelijkheidszin in je team. Maar hoe doe je dat zonder oeverloze discussies? Hoe krijg je een beslissing die geen flauw compromis is maar een motiverende stap vooruit?

Consent besluitvorming is een instrument van sociocratie 3.0 dat je hierbij kan helpen. Tijdens de training krijg je de theorie mee, oefenen we met de procedure en bespreken we waar jij consent besluitvorming kan toepassen in jouw bedrijf of organisatie.

Hoe neem je snelle en kwalitatieve beslissingen in groep?

Z
Hoe een voorstel formuleren?
Z
Hoe oeverloze discussies vermijden?
Z
Hoe omgaan met bezwaren?
Z
Hoe iedereen in je team een gelijkwaardige stem geven?
Z
Hoe beslissingen nemen die gedragen worden door iedereen?
Z
Hoe snelle beslissingen nemen met een groep?
Z
Welke randvoorwaarden zijn belangrijk?
Z
Twee mindsets die het verschil maken
Z
Hoe mensen uitnodigen in hun zelfverantwoordelijkheid?

Consent besluitvorming met je team – theorie en praktijk

Wanneer: Donderdag 31 mei, onthaal vanaf 9u, training 9u30 – 17u00

Waar: PREEZ – zaal La Maria, Karel Geertsstraat 2a, 2140 Borgerhout (route)

Prijs: 250,- € inclusief lunch (biologisch – vegetarisch) excl. BTW

Hoe te bereiken:

  • Openbaar vervoer: Lijnen 8 en 10 tot metrostation Zegel (1 halte van Centraal Station)
  • Auto: Ring Antwerpen – afrit Borgerhout; E313: richting centrum
  • Parkeergelegenheid ter plaatse voor 10 auto’s, op voorhand af te spreken en carpoolers krijgen voorrang.
  • Fietsen: altijd welkom. Velo-station om de hoek.

Consent Besluitvorming

* indicates required

Over de trainers

Katrien Wijns (Aksident-project PREEZ) ontwerpt en begeleidt groepsprocessen volgens de principes van Art of Hosting. Met diepgang en speelsheid host ze teamsessies, leermomenten en participatieve besluitvorming, al dan niet met de inzet van de acteurs van Aksident.

Katrien werkte jarenlang als projectleider in de non-profit sector. Luisteren, noden aan de basis detecteren en bottom-up werken zijn haar handelsmerk. Ze breekt een lans voor een grote betrokkenheid én verantwoordelijkheidszin van werknemers in bedrijven en organisaties.

Katrien Wijns

Trainer, Aksident-project PREEZ

Als gedreven ondernemer in hart en ziel maakt Ivo graag het verschil. Hij inspireert bedrijven en zijn medewerkers naar autonoom werken. Op Wildlife Paddock werkt Ivo passioneel met paarden en brengt mensen dichter bij hun zingeving.
Zijn troeven zijn een onverwoestbare energie, zijn vermogen tot glasheldere analyses en zijn capaciteit om met een grote creativiteit het beste uit mensen en hun situatie te halen. Hij doet dit met doortastendheid, zachtheid en humor.

Zijn motto is dan ook: “Innerlijk leiderschap leidt tot een onverwachte flow van creatieve ontwikkelingen”.

Ivo Bols

Trainer, Advies4KMO / Spotted Zebras

Na een carrièreswitch vanuit een zwaar belastende binnendienstfunctie koos Joke bewust voor een menselijke manier van ondernemen: zorgen dat organisaties en medewerkers ‘mee zijn’, focus houden op wat voor ieder belangrijk is, duurzaam groeien mogelijk maken. Joke houdt van exploreren, het onzichtbare zichtbaar maken, en verbinden.

Als project manager bij Advies4KMO draagt zij bij tot de implementatie van strategisch advies in KMO’s, gaande van marketing en passief inkomen tot digitalisering en het creëren van zinvolle werkplekken.

Joke Jonckiere

Co-host, Advies4KMO